Opskrifter - mine yndlings

Velkommen!

Her vil i kunne finde diverse (som jeg synes) super gode opskrifter!


Gammeldags pandekager

Du skal bruge:
  • 250 g. hvedemel
  • 4 æg
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olie
  • 1 dl øl
  • olie eller smør til stegning (jeg bruger smør - som regel det flydende i flasker, købt i Fakta, da det er hurtigst & lettest til pandekager.. synes jeg)
Pisk æggene sammen med mel, salt & sukker. Tilsæt mælken lidt ad gangen & pisk godt, så der ikke kommer klumper i dejen - den skal cirka have samme konsistens/tykkelse som milkshake. Pisk 2 spsk. olie i til sidst. Jo tykkere dejen er, jo tykkere bliver pandekagerne også, så prøv dig frem! Pandekagedej har utrolig godt af at hvile en halv time før pandekagerne bages.. jeg ved ikke hvorfor, men så bliver de bare bedts!

På en god pande kommes lidt olie eller smør (igen, den flydende på flaske er bedst.. prisen & kvaliteten hænger her ikke sammen!) så det kan dække panden ved at vippe den i forskellige retninger. Pandekagen bages, til den begynder at blive lysebrun - på begge sider. Hvis den er sort, er varmen for høj.. men det siger nok lidt sig selv. 

Vend den hurtigt med en paletkniv - eller i luften, hvis du tør!

Læg pandekagerne ovenpå hinanden på en tallerken eller et fad & dæk dem med staniol, så de ikke bliver alt for kolde (kolde pandekager er no-go). Hvis de nu er blevet kolde alligevel, kan de sagtens lunes i ovnen eller mikroovnen, inden de skal spises.. meeeeen, de smager altså bedst, hvis man kan undgå det! Specielt med vanilieis!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar